Ješić: Vlada Srbije ne poštuje Ustav i zakone

Izvor

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je da je Vlada Srbije najčešće ta koja ne poštuje zakone koje sama predlaže, a u slučaju Vojvodine republička vlada ne poštuje ni Ustav Srbije.

Ješić je za novosadski Dnevnik rekao da se sedam odsto budžeta Srbije koji je Ustavom Srbije garantovano Vojvodini „nikada ne realizuje”.

„Nažalost, predlog budžeta Srbije već je usvojila republička vlada, i to bez ikakve javne rasprave i bez konsultacija sa predstavnicima pokrajinske vlasti, koji uopšte nisu imali priliku da kažu šta o tome misle”, kazao je potpredsednik pokrajinske vlade.

Dodao je da je odnos prema pokrajinskim organima po pitanju finansiranja Vojvodine manjkavost koja nije karakteristična samo za ovu nego i za prethodnu republičku vladu, koju je vodila Demokratska stranka.

„I taj nedostatak dijaloga je ključni problem, odnosno generator svih problema u Srbiji. Nažalost, izgleda da je tradicija u srpskom parlamentu da onaj ko ima većinu misli da može da se ponaša kako hoće, pa je ta loša navika iz prethodnih vlada nastavljena i u ovoj”, ocenio je Ješić.

Beta

objavljeno: 28/10/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>