“Ustav postao ‘tesan’, treba ga menjati”

Izvor

20. 02. 2013.

Ustav je neophodno promeniti zato što je tesan okvir za mnoge aktuelne stvari. Bilo bi dobro da se on promeni tako da omogući regionalizaciju Srbije, izjavila je ministarka za lokalnu samupravu i regionalni razvoj Verica Kalanović za list “Danas”. Dodala da bi Ustav trebalo promeniti u toku narednih pet godina.

Verica Kalanović je istakla da se za 80 odsto stvari, po pitanju regionalizacije, mogu uraditi bez promene najvišeg državnog akta, ali je dodala da “nema političke volje za upostavljanje administrativnih regiona”.

“Na tome se svakodnevno radi i razgovora (o regionalizaciji i decentralizaciji). Međutim, ako govorimo o tome da li će u Srbiji biti uspostavljeni administrativni regioni, za to još nema političke volje”, izjavila je Kalanović.

Ona je ocenila da “ne primećuje da je premijer izgubio kredibilitet” zbog afere Šarić pošto je “sve i dalje isto u odnosima i u autoritetu na sednicama Vlade”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>