Ustavni sud razmatra sporazum Beograda i Prištine

Izvor

Blic I 13.05.2013.

Ustavni sud formirao je predmet povodom inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Demokratska stranka Srbije podnela predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti

Srpska radikalna stranka podnela je 7. maja inicijativu za ocenu ustavnosti, a Demokratska stranka Srbije 8. maja predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti.

“Povodom navedene inicijative i predloga, u Sudu je formiran predmet sa oznakom IUo-180/2013 i određen je sudija izvestilac i stručni saradnik”, naveli su u Ustavnom sudu.

Radikali od Ustavnog suda traže da oceni ustavnost odluke Skupštine Srbije o prihvatanju izveštaja o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa Prištinom, uz posredovanje EU i odluke Vlade Srbije o prihvatanju sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

DSS je podneo “predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti parafiranog ‘prvog sporazuma o principima koji regulišu normalizaciju odnosa’ između Vlade Republike Srbije i Vlade samozvane države kosmetskih Albanaca”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>