Vesna Ilić Prelić izabrana za predsednicu Ustavnog suda

Izvor

Politika / Tanjug 23.01.2014.

BEOGRAD– Sudija Ustavnog suda Srbije Vesna Ilić Prelić izabrana je danas za predsednika tog suda, a na dužnost će stupiti 3. februara.

Na mestu predsednika Ustavnog suda Ilić Prelić će zameniti sudiju Dragišu Slijepševića kome ističe trogodišnji mandat, saopšteno je iz tog suda.

Sudiju Ilić Prelić za funkciju predsednika Ustavnog suda predložilo je troje sudija uz obrazloženje da je, pored ostalog, kao sudija tog suda u prethodnih šest godina iskazala izuzetnu stručnost prilikom izrade odluka, naročito u nekim od najsloženijih predmeta iz oblasti normativne kontrole koji su u Sudu rešeni u prethodnom periodu.

U obrazloženju predloga je navedeno da je sudija Ilić Prelić, svojim konstruktivnim predlozima i sugestijama, na sednicama Suda dala značajan doprinos i u donošenju odluka u sudskim predmetima u kojima nije bila sudija izvestilac.

Njena stručnost, radno angažovanje i organizacione sposobnosti predstavaljaju više nego dovoljnu preporuku da će sa uspehom i odgovorno obavljati funakciju predsednika Ustavnog suda, naveli su njeni predlagači.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>